Szállás neve:
 
  Település:
 
  Szabadszavas keresés:
 
  Név:  
   
  E-mail:  
   
   
 
VONY-19 Nyaraló
ORFU-16 Vendégház
HARK-03 Vendégház
ORFU-15 Nyaraló
Páfrány Nyaraló
Éva Nyaraló
HEVI-04 Apartman
SIOF-05 Apartman
ZEBE-01 Apartmanház
CV Apartmanház
 
 
 

 
Magyarország - Hajdú-Bihar - Polgár
 

Polgár városa 3 megye határán, az M3-as autópálya ideiglenes végállomásánál terül el. Természetes növényzete a Tiszántúli flórajárás része, állatvilágából a legnagyobb értéket a madarak képviselik. Turisztikailag nagy jelentőségű a gazdag hal és vadállomány (fácán, vadkacsa, fogoly, vaddisznó, nyúl, őz). A környéken több érdekes bronzkori leletet találtak. Nagyboldogasszony-templomát 1856-ban építették Hild József tervei szerint, klasszicista stílusban. 1944-ben felrobbantották, 1948-58 között állították helyre. A város műemlék épületegyüttese a Kálvária 1769-ból. Műemlékvédelemre javasolt épületei (Polonkai ház) a mezővárosi utcakép, illetve a matyóföldi formajegyeket viselő falusi építészet maradványainak megőrzését szolgálják. A településen termálvizű gyógyfürdő, strand, vízisport-eszközök adnak kikapcsolódási lehetőséget. A strandhoz kapcsolódik egy csónakázótó és egy 20 hektáros parkerdő is. Mellette helyezkedik el a 300 férőhelyes kemping, ahová számos külföldi vendég évente visszatér.


A strandfürdőről:  a 72 º C –os termálvíz gyógyhatású. A város északi peremén kiépült strand melegvizes felnőtt-, gyermek és hideg vizes úszómedencével rendelkezik.  A közeli Tisza horgászási lehetőséggel várja a vendégeket.
A strandfürdő területén kispályás labdarúgópálya, tenisz- és strandröplabda pálya szolgálja a sok mozgással járó labdajátékokat kedvelő fürdőzőket. A fürdőbe tájjellegű parkfákat telepítettek.
A fürdőt és a kempinget héthektáros parkerdősáv veszi körül, amellyel a csend is biztosított a pihenéshez.


 
Szálláshelyek
 

 
Főoldal | Szálláshelyek | Vendéglátóhelyek | Eladó ingatlanok | Regisztráció | Kapcsolat | Települések | Fotóalbum | Vendégkönyv
készítette: vegaSoft - http://www.vegasoft.hu - info@vegasoft.hu