Szállás neve:
 
  Település:
 
  Szabadszavas keresés:
 
  Név:  
   
  E-mail:  
   
   
 
VONY-19 Nyaraló
ORFU-16 Vendégház
HARK-03 Vendégház
ORFU-15 Nyaraló
Páfrány Nyaraló
Éva Nyaraló
HEVI-04 Apartman
SIOF-05 Apartman
ZEBE-01 Apartmanház
CV Apartmanház
 
 
 

 
Magyarország - Zala - Bázakerettye
 

A Zalai-dombság szívében messze a nagyvárosok nyüzsgő és zűrzavaros világától, gyermekkorunk mesebeli Nagyerdejének csodás zöldjében találhatjuk Bázakerettyét.

A Nagykanizsától mintegy 30 kilométerre északnyugatra fekvő falu autóbusszal könnyen megközelíthető. A település ideális pihenő- és kirándulóhely azok számára, akik a csendet, nyugalmat keresik, és közben érdekes kellemes élményekkel szeretnék gazdagítani felpörgetett mindennapjaikat. Azoknak a látogatóknak akik szeretik figyelemmel kísérni az évszakok változásait, a természet sokszínű csodáit, páratlan apró meglepetésekben lehet részük. A helyiek gondosan ügyelnek arra, hogy megőrizzék hagyományaikat. Házaik köré nem építenek kerítést, jelezvén ezzel nyitottságukat egymás és a látogatók felé.

A falu mellett húzódik a Rockenbauer Pál-emléktúra kijelölt útvonala. A települést erdei kisvasút szeli át, aminek gőzmozdonya a környező településeket érintve ízelítőt ad utasainak a különleges idillt nyújtó zalai erdők sokszínű növényvilágából. Akinek a vonaton tett kirándulás után még kedve támad barangolni, esetleg nyári sportokat űzni, megmártózhat a kistolmácsi tó vizében, amely mellett és étkezésre is lehetőség nyílik.
A nap végén pedig igazán nem sok az a négy kilométer séta az erdőben, hogy visszatérjünk Bázakerettyére. Amennyiben valaki tudományos célból látogatja meg a zalai erdőket, megtekintheti a négy kilométerre fekvő híres budafai arborétumot, melynek különleges növényei a mamutfenyőtől a rhododentronig egyedülálló természeti kincsek.

A kifejezetten üdülni vágyók számára a dombtetőn épült, feszített víztükrű, vízforgató berendezéssel ellátott strand és termálvizű medencék nyújthatnak vidám élményeket.

Budafai Arborétum:

Az arborétum létesítése 1959-ben kezdődött és 1976-ig tartott.
A telepítés többnyire négyzet alakú parcellákba történt. Mintegy 220 fás növény található, többségében fenyő, kisebb részben lombos-fa, ill. cserje.
A park rekonstrukciójára a telepítés évei alatt került sor. Sétautak, hírlak, esőbeállók, szalonnasütők kerültek megépítésre, a régi tó felújítása mellett új víztározó is létesült.
Az arborétum 74 éves lucfenyvesében az elmúlt években a viharkár mellett jelentős méreteket ért el a szúkárosítás.

A park nyugati oldalán álló vadászházat 1926-ban építette báró Zichy Iván, aki II. világháború elött tulajdonosa volt a vadászháznak és környék erdei egy részének is. A II. világháború után a vadászház szolgálati lakásként, erdészeti irodaként funkcionált. 1987-ben teljesen felújításra került, ekkor nyerte el a jelenlegi formáját, azóta vadászházként üzemelteti a Zalaerdő Rt. Letenyei Erdészete.

Erdei kisvasút:

Az egész települést átszeli a Dunántúl leghosszabb erdei kivasutja. Kedvenc kiránduló eszköze az ideérkező turistáknak, különösen az ifjúsági csoportoknak, családoknak. A Zalaerdő Rt. által üzemeltetett kis vonat menetrend szerint közlekedik, de igény szerint különvonat is igényelhető.
A megújulás éve lesz a vasút történetében a 2004-es esztendő, a májustól induló járatok között megtalálható lesz egy nosztalgia vonat, amelyet a teljesen felujított pályán az "Ábel" nevű kis gőzös vontat.

Maróci tó:

Bázakerettye közelében Maróc község határában, 1998. évben épült meg és került halakkal betelepítésre a 11,5 ha nagyságú, remek horgászati lehetőséget biztosító tó.
Könnyen és rendkívűl jól megközelíthető, hiszen a tó keleti partján fut végig azaz aszfaltozott út, melyen a település, Maróc község is megközelíthető.
Az Önkormányzati Horgászegyesületet 5 község; Bázakerettye, Kiscsehi, Lasztonya, Lispeszentadorján és Maróc önkormányzata hozta létre és működteti.
Nagyszerű a halállomány, évente rendszeresen több 10 q hal kerül telepítésre, így aztán nemcsak az egyesület horgászai, de vendég horgászok, napi jeggyel rendelkezők is szívesen keresik fel.
Zsákmányolható az ízletes süllő, ponty, kárász, keszeg félék, amur, compó.

Kistolmácsi tó:

A Nepomuki Szent János szobornál megállva északra tekintve Csömödér - Kistolmács között közlekedő, személyeket szállító erdei kisvasút végállomása látható. A vonat naponta menetrend-szerint közlekedik.
Csömödérből indulva a szelíd, dimbes-dombos zalai táj egy részét érintve érkezik Kistolmácsra. (Természetesen megrendelés alapján különvonat is közlekedik.)
Az idelátogató turisták a tolmácsi és budafai erdőn keresztül kijelölt turista úton juthatnak el Budafára az arborétumba. Sokan vannak olyanok is, akik a kistolmácsi tó nyújtotta lehetőségeket veszik igénybe. Tavasztól őszig kedvelt kirándulási program a kisvonatozással egybekötött arborétumi látogatás.

Bázakerettyei termálfürdő:

A bázakerettyei termálfürdő szezonális nyitvatartással várja kedves vendégeit május közepétől szeptember közepéig.
A termálfürdő két melegvizes élménymedencével, pezsgőfürdővel illetve egy hidegvizes medencével rendelkezik.

A strand területén található több vendéglátóipari egység, illetve egy programiroda, ahol nyugágy illetve napernyő is bérelhető.

Az úszómedence 33 x 15 méteres, feszített víztükrű, és vízforgatóval ellátott. Legkisebb mélysége 1,63 méter, amely folyamatosan 2,05 méterig mélyül.

A termál medencék építésének 2000 év végén álltak neki, melyeket 2002 május végén adtak át.
- kör alakú, 58 m3-es ülőmedence, hőmérséklete 36 fok
- szív alakú, 104 m3-es élménymedence, hőmérséklete 30 fok
- pezsgőfürdő, hőmérséklete 36 fok


 
Fotóalbum
 

 
Szálláshelyek
 

 
Főoldal | Szálláshelyek | Vendéglátóhelyek | Eladó ingatlanok | Regisztráció | Kapcsolat | Települések | Fotóalbum | Vendégkönyv
készítette: vegaSoft - http://www.vegasoft.hu - info@vegasoft.hu