Szállás neve:
 
  Település:
 
  Szabadszavas keresés:
 
  Név:  
   
  E-mail:  
   
   
 
VONY-19 Nyaraló
ORFU-16 Vendégház
HARK-03 Vendégház
ORFU-15 Nyaraló
Páfrány Nyaraló
Éva Nyaraló
HEVI-04 Apartman
SIOF-05 Apartman
ZEBE-01 Apartmanház
CV Apartmanház
 
 
 

 
Magyarország - Zala - Balatongyörök
 

Balatongyörökön, a Szépkilátóról elénk táruló Tapolcai-medence, a Szent György-hegy, Szigliget, a badacsonyi bazalt orgonák, a csodálatos panoráma mindenkit maradásra késztet. A Balaton környék egyik legszebb része. Nem véletlen, hogy a rómaiak is megtelepedtek e helyen, kialakítva és meghonosítva fürdőkultúrájukat.

A mai értelemben vett fürdőkultúra és ezzel együtt a turizmus az 1960-as évektől indult igazán fejlődésnek.

A község a pihenni, üdülni vágyó bel- és külföldiek körében roppant kedvelt. A turizmus, ami az itt élők legfőbb megélhetési forrása, lehetővé tette a lakosok anyagi gyarapodását, ami a falú összképén is meglátszik. Egyre többen kezdték átépíteni, bővíteni házaikat. A Balaton-part egyik legkedveltebb üdülőhelyei közé sorolják, nem ok nélkül. Számos író, költő, művész, politikus, jeles személyiség vásárolt magának itt ingatlant. Egyre-másra épültek a strandon és környékén a vendéglátó, szolgáltató egységek.

A községet északról a Keszthelyi-hegység határolja, amely túralehetőségek remek tárháza. Számos kilátó, sziklás rész, barlang, tisztás, teszi változatossá, kellemessé túránkat. Kiépített túraútvonalak adnak útbaigazítást. Tájékoztató táblák, pihenésre alkalmas padok, esővédő beállók szolgálják a vándort. A tanösvény igazi élményt nyújt a védett növény és állatvilágot megismerni szándékozóknak.

Ha az Európában rendkívül népszerű turizmusformáról, a kerékpáros turizmusról beszélünk, akkor említést kell tenni az 2003 augusztus 15.-én átadásra került a Keszthely-Balatongyörök bicikliútról. A teljes balatoni bringakörút 2005-ben a biciklisek rendelkezésére áll.

A kiváló adottságokkal rendelkező strandon évek óta szervezett szörf és vitorlásoktatás folyik.

Strandi adottságok: jó levegő, árnyas és napos területek, játszótér, gyermek medence, csúszda, röplabdapálya, tenisz, szörf, csónak, vízi-bicikli kölcsönzés, mind – mind elegendő sportolási, mozgási lehetőséget biztosít a nyári hónapokban.

Horgászás szempontjából a leghosszabb partszakasza Balatongyöröknek van. A községben a balatoni halászat a 18.-dik század kezdetéig nyúlik vissza. Mára a horgászhelyek kialakítása megtörtént, a 100 férőhelyes csónakkikötő 2005 pünkösd vasárnapján átadásra került.

Balatongyörökön a szabadidő eltöltésének gazdag kínálata, a pihenést, kikapcsolódást szolgáló atmoszférája hívja és várja a vendégeket. Látogasson el hozzánk, megéri!

 
Fotóalbum
 

 
Szálláshelyek
 

 
Főoldal | Szálláshelyek | Vendéglátóhelyek | Eladó ingatlanok | Regisztráció | Kapcsolat | Települések | Fotóalbum | Vendégkönyv
készítette: vegaSoft - http://www.vegasoft.hu - info@vegasoft.hu