Szállás neve:
 
  Település:
 
  Szabadszavas keresés:
 
  Név:  
   
  E-mail:  
   
   
 
VONY-19 Nyaraló
ORFU-16 Vendégház
HARK-03 Vendégház
ORFU-15 Nyaraló
Páfrány Nyaraló
Éva Nyaraló
HEVI-04 Apartman
SIOF-05 Apartman
ZEBE-01 Apartmanház
CV Apartmanház
 
 
 

 
Magyarország - Zala - Cserszegtomaj
 

Cserszegtomaj a Keszthelyi- hegység délnyugati részén, a Keszthelyt körülvevő dombvonulaton, a Balatontól 4 Km-re, Hévíztől 3 Km-re fekszik. Területe 19 Km2, a lélekszámhoz viszonyítva rendkívül nagy és tágassága folytán Európa egyik legkülönösebb települése. Régebben hegyközségként tartották számon és e jellegét a mai napig fenn kívánják tartani. Az első írásos emlékei az 1400-as évekből származnak. Már előtte is lakott település volt, amelyet bizonyítanak az avar- és római kori urnasírok.

A település nevezetessége a világon egyedülálló Kútbarlang, amit 1930-ban Tóth Lajos, kútmester véletlenszerűen fedezett fel.

1990 nyarától a barlang kutatásába bekapcsolódott a Cserszegtomajon megalakult Labirint csoport is, akik a terület kutatását azóta is végzik. A barlang fokozottan védett természeti kincs.

A község nyugati részén található a panorámás Arborétum és természetvédelmi terület, ahol különleges fákat, cserjéket láthatunk.

A cserszegi részen található a Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar Keszthely, kísérleti szőlészeti intézete. Innen indult hódító útjára többek között a Cserszegi fűszeres nevű szőlőfajta, amely 1998-ban Londonban elnyerte az év bora címet.

Cserszegtomaj földrajzi elhelyezkedése, erdőkoszorúja látványosságot, nyugodt pihenést és kirándulási lehetőségeket kínál vendégeinek és lakóinak. A községet szép fekvése és jó levegője miatt egyre többen keresik fel, és sokan építenek itt üdülőt és lakást maguknak. Közel 2000 fizető vendéglátóhellyel, panziókkal, éttermekkel, kempingekkel is rendelkezik.


 
Fotóalbum
 

 
Szálláshelyek
 

 
Főoldal | Szálláshelyek | Vendéglátóhelyek | Eladó ingatlanok | Regisztráció | Kapcsolat | Települések | Fotóalbum | Vendégkönyv
készítette: vegaSoft - http://www.vegasoft.hu - info@vegasoft.hu