Szállás neve:
 
  Település:
 
  Szabadszavas keresés:
 
  Név:  
   
  E-mail:  
   
   
 
VONY-19 Nyaraló
ORFU-16 Vendégház
HARK-03 Vendégház
ORFU-15 Nyaraló
Páfrány Nyaraló
Éva Nyaraló
HEVI-04 Apartman
SIOF-05 Apartman
ZEBE-01 Apartmanház
CV Apartmanház
 
 
 

 
Magyarország - Vas - Vasvár
 

Vasvár Vas megye déli részén, a Rábával párhuzamosan futó dombság, a Vasi-Hegyhát oldalában fekszik. A dombság elnevezése váltakozó, régebben inkább a Vasi-Hegyhát elnevezést használták, míg manapság a Kemeneshát elnevezéssel sűrűbben találkozhatunk. Helyben a Hegyhát elnevezés az elterjedt, sõt Vasvárt egyenesen a Hegyhát központjának tartják.

Közlekedési szempontból Vasvár igen kedvezõ helyzetben van, ugyanis a város mellett halad el a rábafüzesi határátkelõtõl Székesfehérvár és Budapest irányába tartó 8-as számú fõút, amelyrõl itt ágazik le a Zalaegerszegre vezetõ 74-es út, Szombathelyre pedig közeli Rábahídvégnél kell letérni. Az osztrák határ 40 km-re, Szombathely és Zalaegerszeg pedig 20-25 km távolságra van Vasvártól. A városnak vasútállomása is van a Szombathely-Nagykanizsa vasútvonalon.

Vasvár ma elsősorban történelmi emlékeivel és természeti értékeivel kívánja felhívni magára a figyelmet, ezek közül a legjelentősebbek:
a város határában található X-XI. századi határvédelmi építmény rekonstruált szakasza, a Vaskapu, a középkori eredetű domonkos kolostor, amelyben múzeum is működik, a szentkúti búcsújáróhely, a Csónakázó tó és a Rába-Csörnöc ártere, valamint a termálfürdő.

A termálfürdő és az új sportmedence májustól szeptemberig várja a pihenni, strandolni vágyókat. a 2001 méter mélyről jövő szabályozható hőmérsékletű termálvíz kellemes időtöltést biztosít. A 200 férőhelyes kempingben ugyancsak májustól szeptemberig várják a vendégeket.

Vasvár történetéhez szorosan kapcsolódik az un. "Vasvári sánc". Hagyományosnak tekinthető az évente augusztus 10-20. között megrendezésre kerülő "Hegyháti napok" rendezvénysorozata. A programban kiállítások, vásárok, koncertek, művészeti előadások szerepelnek, színjátszók, táncosok találkozójára, lovas programokra kerül sor.

A várostól mindössze 10 perc autóút a Jeli Arborétum. Itt található az Európában egyedülálló havasszépe, mely a virágzásával lenyűgöző látványt nyújt. 107 hektáron a világ különböző tájairól (Kína, Japán, Kaukázus) idetelepített örökzöldek, tuják, fenyőfélék, hagymás, virágos növények csoportosulásai várják a látogatókat.

 


 
Szálláshelyek
 

 
Főoldal | Szálláshelyek | Vendéglátóhelyek | Eladó ingatlanok | Regisztráció | Kapcsolat | Települések | Fotóalbum | Vendégkönyv
készítette: vegaSoft - http://www.vegasoft.hu - info@vegasoft.hu