Szállás neve:
 
  Település:
 
  Szabadszavas keresés:
 
  Név:  
   
  E-mail:  
   
   
 
VONY-19 Nyaraló
ORFU-16 Vendégház
HARK-03 Vendégház
ORFU-15 Nyaraló
Páfrány Nyaraló
Éva Nyaraló
HEVI-04 Apartman
SIOF-05 Apartman
ZEBE-01 Apartmanház
CV Apartmanház
 
 
 

 
Magyarország - Somogy - Balatonlelle
 

Balatonlelle Somogy megyében, a Balaton déli partján, Siófoktól nyugatra, Budapesttől 136 km távolságra fekszik. Vasúton, a 7-es és 67-es műúton személygépkocsival és busszal egyaránt kényelmesen megközelíthető. Lellén két benzínkút segíti az autók forgalmát, valamint szerviz- szolgáltatás is igénybe vehető.

A Balaton vizén sűrű hajóközlekedés bonyolítja le a forgalmat, melynek vérkeringésében Lelle is fontos szerepet tölt be.

A város a Balaton déli partjának egyik legősibb települése. A legrégibb magyar nyelvemlékben, a Tihanyi Apátság 1055. évi alapító levelében már található utalás a Lelle területén lévő Szent Kelemen Bazilikára, mely a nagy Hadiút mellett állott. Központi fekvése miatt a település elszenvedte a tatár és a török dúlását, ám újra és újra benépesült. A Millenium évében, 1896-ban kezdték a budapestiek felfedezni a Balaton jótékony hatását. 1904-ben már fürdőegyesület alakult, mely meghatározó volt a település fejlődésére, kultúrtájjá téve azt. 1928-ban Lelle a szép "Villasor" kialakításának elismeréseként "gyógyfürdő" minősítést kapott  és a Balatonlelle nevet vehette fel. Ezt követően számtalan tudós, művész választotta pihenő-, alkotóhelyéül, s ez ma is így van. 1946 és 1948 között a Magyar Köztársaság elnökének rezidenciája is itt a Villasor centrumában volt. 1979-ben Balatonboglár és Balatonlelle egyesítésével a Boglárlelle nevet, majd 1986-ban városi rangot kapott a település. 1991-ben ismét önálló várossá vált.

A virágos Lellének ismert település hagyományait megtartva és ápolva őrzi a fürdőkultúra értékeit, az itt élők pedig a  régóta híres vendégszeretetükkel várják a kikapcsolódni érkező turistákat.

A magyar tenger déli partján fekvő Balatonlellén több mint 2 km hosszú, jól felszerelt szabadstrand várja a víz szerelmeseit. A sekély, lassan mélyülő tópart kedvelt a kisgyermekes családok  körében. A szabadstrand szolgáltatásai a vizifoci, a tenisz- és strandröplabda pályák, az óriás csúszda, a vizibicikli és szörf kölcsönző nagyon népszerűek. A szabadstrand mellett a Napfény strand új, közvetlenül vízparton található élményfürdője teszi teljessé a szórakozási lehetőségeket. A fürdő gyermek és felnőtt élménymedencéje, valamint úszómedencéje mellett, szaunákkal, gőzfürdővel, szoláriummal, masszázzsal várja a pihenni vágyókat.


 
Fotóalbum
 

 
Szálláshelyek
 

 
Főoldal | Szálláshelyek | Vendéglátóhelyek | Eladó ingatlanok | Regisztráció | Kapcsolat | Települések | Fotóalbum | Vendégkönyv
készítette: vegaSoft - http://www.vegasoft.hu - info@vegasoft.hu