Szállás neve:
 
  Település:
 
  Szabadszavas keresés:
 
  Név:  
   
  E-mail:  
   
   
 
VONY-19 Nyaraló
ORFU-16 Vendégház
HARK-03 Vendégház
ORFU-15 Nyaraló
Páfrány Nyaraló
Éva Nyaraló
HEVI-04 Apartman
SIOF-05 Apartman
ZEBE-01 Apartmanház
CV Apartmanház
 
 
 

 
Magyarország - Somogy - Csokonyavisonta
 

Csokonyavisonta Belső-Somogy különleges hangulatú települése. Határában sok erdő és liget, védett természeti területein az őstölgyes és borókás. Híres természetvédelmi területe a fás legelő. A patak völgyében több halastó létesült.

A közel 1800 lakosú község 1940-ben Erdőcsokonya és Somogyvisonta egyesítéséből jött létre. Mindkét település szerepel az 1269-es oklevélben. Jelentősebb birtokosai a Marczaliak és a Széchenyiek voltak.

Somogyvisontát először XIII. századi oklevelek említették - Villa Visuntha formában. A településnek az évszázadok során gyakran cserélődtek a földesurai. Erdőcsokonya IV. Béla adományaként lett a Csák nemzettség birtoka 1269-ben. a Település a XIV. század elején Kálmán-Csehi város tartozéka, majd jó egy évszázad múlva a Báthoryak tulajdona Mátyás király adományaként. A hódoltságban elpusztult, a talpra állást a Széchenyieknek köszönheti. Idővel a Széchenyi-domínium fontos központjává, s egyúttal a környék sorsának és megélhetésének meghatározójává vált. Országos hírű ménes, hatalmas marha-, juh- és sertésállomány, halgazdálkodás, szeszgyártás és szőlészet jelzi a termelés széles skáláját.

Híres szülötte a településnek Xantus János természettudós volt, akiről Karl May Old Shatterhandot mintázta, aki alapítója volt a budapesti állatkertnek és a Nemzeti Múzeum néprajzi osztályának, de itt születet Nagyatádi Szabó István is, a Kisgazda Párt megalapítója és elnöke, volt földművelésügyi miniszter is. Emléküket múzeum kialakításával kívánja az önkormányzat megörökíteni.

A településhez közeli Alexander-puszta védett műemlékegyüttese hű képet ad a valamikor majorságok életéről.

Mai hírnevét a település a 73 ° C alkáli hidrogén-karbonátos, gyengén jódos és kénes gyógyvízének köszönheti, amely többek között mozgásszervi, keringési, nőgyógyászati és gyulladásos betegségek gyógyítására jó. A fürdő a 68 000 nm területével, felszereltségével a pihenésre, gyógyulásra vágyóknak ideális. Szállodája és kempingje, több kiadó nyaralója egész évben vonzza a fürdővendégeket. A fürdőhöz közel halastót alakítottak ki, amely a szolgáltatásokat bővíti ki.

A gazdag természeti környezet, a termálfürdő és strand, a történelmi emlékek és az ezekre alapozó vendéglátás lehetővé tesz akár többnapos programot is.

Hagyományai közül kiemelkedik a Szent László napja után megrendezésre kerülő búcsú.


 
Fotóalbum
 

 
Szálláshelyek
 

 
Főoldal | Szálláshelyek | Vendéglátóhelyek | Eladó ingatlanok | Regisztráció | Kapcsolat | Települések | Fotóalbum | Vendégkönyv
készítette: vegaSoft - http://www.vegasoft.hu - info@vegasoft.hu