Szállás neve:
 
  Település:
 
  Szabadszavas keresés:
 
  Név:  
   
  E-mail:  
   
   
 
VONY-19 Nyaraló
ORFU-16 Vendégház
HARK-03 Vendégház
ORFU-15 Nyaraló
Páfrány Nyaraló
Éva Nyaraló
HEVI-04 Apartman
SIOF-05 Apartman
ZEBE-01 Apartmanház
CV Apartmanház
 
 
 

 
Magyarország - Heves - Poroszló
 

Poroszló ősi község a Tisza jobb partján. Már a honfoglalás időszakában Anonymus említést tesz arról, hogy Árpád honfoglaló seregei itt táboroztak, a poroszlói Földvár alatt. E község mezővárosi rangot kapott 1445-ben. A török időkben elpusztult a község monostora, elbontásra került az Árpád-korabeli templom 1490-ben, helyette épült meg a ma is megcsodálható református (1793) és katolikus (1797) templom. A községháza szintén műemlék jellegű épület, mely a falu központjában helyezkedik el. A Graefl-család kastélya nemrégiben került felújításra, mely szintén községünk éke, s ma már vendégeket is fogad. Községünkben látható néhány az ezeréves tölgyfákból. A község erdei és vizei gazdagok voltak vadban s halban.

A település lakóinak máig élő mestersége a halászat és a vadászat. A halászat, amely már nem csak a Tiszán, hanem az 1972-ben kialakított Tisza-II. tározón folyik a mai napig is. 1990-ben kapta új nevét a tározó: Tisza-tó, melyen Poroszló község közigazgatási területe a tó 2/3 részét fedi le. Poroszló területén található meg a Tisza-tavi Madárrezervátum.

A poroszlói ősszikeseken a mai napig fennmaradt a lovaglási lehetőség, miközben megfigyelhető a ritkaságszámba menő túzokkolónia.

Mindazok, akik viszont a vízi sportokat kedvelik- legyen az kenuzás, hajózás, horgászat – itt megtalálhatják azokat. A fürödni, strandolni vágyókat várja a szabadstrand.

Az üdülni- és pihenni vágyókat falusias kedvességgel igyekeznek ellátni a szolgáltatók. A község dicsekedhet a megye egyik leghíresebb éttermével. A falusi turizmus keretein belül egyre több apartman és kiadó lakás várja a községben pihenni vágyókat.

Községünk nemcsak a nyári pihenésnek kedvez, hanem a télinek is. Lehet korcsolyázni, szánkózni és ami nagyon lényeges, lékről horgászni. Ezen időszak alatt ki lehet próbálni a múlt lovas szánját.

Településünk megközelíthető észak felől a 3.sz. autópályáról, a 33. sz. főközlekedési útvonalon, vagy Miskolc felől Mezőkövesden át Borsodivánka felől, délről a 4.sz. autópályán, Karcagnál Tiszafüred felé fordulva.
A Tisza-tó 127 km2 természeti csoda, a magyar Alföld síkságán, a Hortobágyi Nemzeti Park
mellett.
Burjánzó ártéri erdők, sárgán aranyló homokpadok, holtágak, szigetek, madarak ezrei.
A váltózó mélységű vízfelület igazi vízi paradicsom. Tucatnyi strand várja a fürdőzni vágyókat. A vízi sportok szerelmesei jobb helyet nem is találhatnának. A horgász- és vadászszerencse itt mindenkit pártfogásába vesz. A magyar konyha fenséges ízei élvezhetők nívós éttermekben, csárdákban. Hangulatos kis falvakban nyugodt körülmények között hajthatja párnára fejét az ide látogató.


 
Fotóalbum
 

 
Szálláshelyek
 

 
Főoldal | Szálláshelyek | Vendéglátóhelyek | Eladó ingatlanok | Regisztráció | Kapcsolat | Települések | Fotóalbum | Vendégkönyv
készítette: vegaSoft - http://www.vegasoft.hu - info@vegasoft.hu